Collectie
Heemcentrum 't Schoor heeft een zeer grote collectie oude gebruiksvoorwerpen. De voorwerpen zijn op thema gerangschikt op de eerste en tweede verdieping van het grote pand. Zo zijn er enkele stijlkamers ingericht zoals "d'n herd", de "goei kamer" , een slaapkamer. Daarbij is veel zorg besteed aan details. Zo is in de slaapkamer niet alleen een compleet lampetstel en scheergerei aanwezig maar ligt er ook ouderwets ondergoed op het bed uitgespreid.

Op de tweede verdieping zijn diverse hoekjes ingericht met elk een eigen thema. Zo zijn er hoekjes over de Udenhoutse steenfabriek, de kloosters, het gilde,  de gezondheidszorg, het hout van Udenhout, enz. Verder beschikt Heemcentrum 't Schoor over een uitgebreide documentatie met talrijke onderwerpen die betrekking hebben op de Udenhoutse en Biezenmortelse historie. Vele foto's, knipsels, gedenkboeken, akten, oude tijdschriften en aantekeningen maken deel uit van deze collectie. 

In het menu links worden enkele voorbeelden van stukken uit onze collectie nader uitgelicht. Op de website van Brabants erfgoed is een deel van onze collectie ook te raadplegen.