Links

Hieronder volgen een aantal links naar pagina's, gemaakt door anderen, die een relatie hebben met (de geschiedenis van) Udenhout.

De site van het Regionaal Archief Tilburg (vroeger het gemeentearchief) herbergt een schat aan gegevens over de Udenhoutse en Biezenmortelse historie. U kunt de inventarissen van Udenhoutse archieven raadplegen, zoeken in bestanden met bidprentjes, foto's, u kunt rechtstreeks zoeken op familienaam (bijvoorbeeld voor uw stamboom). Een bezoek aan deze site is zeker aan te raden!

Op de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) kan gezocht worden in de beschrijvingen van ruim 700 archieven en meer dan 300.000 archiefstukken van instellingen in Noord-Brabant en de gemeenten en waterschappen in het noordoosten van de provincie. Verder kan gezocht worden in ruim 100.000 afbeeldingen van plaatsen uit de hele provincie, met een bijzondere nadruk op het noordoostelijk deel. De genealogische databank van heel Noord-Brabant kan met een zoekmachine op de site doorzocht worden. Voor genealogen die het spoor van hun voorouders in Brabant zijn kwijtgeraakt bestaat de mogelijkheid om ook buiten de provincie te zoeken in de index op huwelijksakten (1811-1922) uit geheel Nederland. Het nieuwste onderdeel van de website bestaat uit lokale pagina's per gemeente. Ook Udenhout en Biezenmortel hebben hun eigen lokale pagina.

Heemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout. Ook Heemcentrum 't Schoor is lid van heemkundekring De Kleine Meijerij. In het tijdschrift van de kring worden regelmatig artikelen over de historie van Udenhout en Biezenmortel gepubliceerd.

Brabants Heem is het overkoepelend orgaan van de Brabantse heemkundekringen. Behalve informatie over Brabants Heem kunt u hier ook doorklikken naar andere Brabantse heemkundekringen met een eigen website.

Historische Vereniging Brabant is een vereniging die de lokale, regionale en professionele historici met elkaar probeert te verbinden.

De Hemelrijksche Hoeve is een streekboerderij in Biezenmortel met drie hoofdactiviteiten. Ouderenzorg, natuurbeheer en biologische landbouw. In de landbouwschuur van deze boerderij is een gedeelte van de collectie landbouwwerktuigen van ons heemcentrum tentoongesteld. Op de website komt ook de historie van deze al in de veertiende eeuw genoemde boerderij voor. De boerderij stond ook bekend als de hoeve van Jan Honyman

Erfgoedhuis Noord-Brabant Op deze website vindt u allerlei zaken die met de historie van Noord-Brabant te maken hebben. Het gaat dan om informatie en links op het gebied van musea, archieven, monumenten, archeologie, bibliotheken, heemkunde, genealogie en de cultuurhistorische waardekaart


James Hunter Deze website gaat over het leven van James Hunter, een Amerikaanse militair die op 18 september 1944 in de buurtschapt 't Winkel in Biezenmortel sneuvelde. De website gaat uitgebreid in op zijn laatste dagen.

Brabants Landschap. De site van Brabants Landschap is voorzien van prachtige natuurfoto's onder andere van de natuurgebieden De Brand en de Leemkuilen.

Brabantcollectie van de Tilburg University. In deze database kunt u zoeken naar literatuur, afbeeldingen, films en internetbronnen die betrekking hebben op de geschiedenis van Noord-Brabant. Zeker aan te raden!

Gilde St Antonius-St Sebastiaan Op deze site vindt u allerlei informatie over het Gilde, de gebruiken, de tradities, de historie, de evenementen en vele andere interessante wetenswaardigheden.

Historie van Tilburg. Een site met links en bronnen over de historie van Tilburg.