Open Monumentendag 2020

‘t Schoor organiseert in het kader van Open Monumentendag op zaterdag 12 september diverse activiteiten:

– Open Monumentendag 2020 zet landelijk educatie centraal. Door de coronamaatregelen hebben die dit jaar een ander karakter. Er is een brochure geschreven met verschillende fiets- en wandelroutes die langs ruim 53 monumenten of andere locaties voeren in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Uiteraard kunt u de routes ook afzonderlijk of op andere data fietsen of wandelen.  Deze wandel- en fietsroutes gaan langs plekken waar in het verleden (en soms nu nog) geleerd werd: ‘Leermonumenten’. In principe zijn die monumenten nu niet geopend. De brochure is gratis verkrijgbaar bij ’t Schoor of online te vinden op onze website www.schoorudenhout.nl

– Op de nieuwe website van het heemcentrum is voor het eerst een rubriek “Wie is wie” beschikbaar, waarin (school)foto’s worden getoond met de vraag aan de kijkers om mensen te herkennen en namen door te geven aan het heemcentrum.

– Start van de verkoop van het nieuwe boek Over Unentse families deel 3.  Ook de nieuwe dorpskalender van Scouting Udenhout is a € 4,50 dan al te koop. ’t Schoor is hiervoor geopend van 10.00-16.00 uur.