Medicijnen

Tegenwoordiger gebruiken we vooral paracetamol als pijnstiller, vroeger waren dat akkertjes.

Maagtabletten van het merk Rotor.

Permetrine (Ermetrine) doodt insecten, zoals luizen, eitjes van luizen en schurftmijt. Het is te gebruiken bij hoofdluis, schaamluis, schurft en malaria.

Zuiveringszout werd vaak gebruikt als maagzuur remmend middel maar ook om de mond te verfrissen en de tanden witter te maken. Daarnaast verlicht het pijn van aften en jeuk van insectenbeten. Het middel heeft een verzachtende werking op de huid. Veel mensen gebruiken zuiverings zout als huidscrub of voegen het toe aan het badwater. Snijbloemen blijven langer vers wanneer er een theelepel zuiveringszout aan het water wordt toegevoegd. Het wordt binnen het huishouden veel gebruikt, bijvoorbeeld als afweermiddel tegen mieren of om nare luchtjes in de kattenbak te absorberen. Mensen met huisdieren zoals honden en katten wrijven zuiverings zout over de vacht, zodat het huisdier minder sterk ruikt. In de keuken verlaagt dit product het zuurgehalte van tomaten en wordt toegevoegd bij het koken van kip. Binnen verschillende huishoudens wordt zuiverings zout als schoonmaakmiddel gebruikt. Ideaal om wasbakken, douches en toiletten mee schoon te schrobben. Het verwijdert vlekken en absorbeert geuren. Ook verwijdert het vet van potten en pannen en is het zeer geschikt voor het schoonmaken van de koelkast. Zuiveringszout wordt ook gebruikt voor het schoonmaken van het broodrooster, de oven, wasbak toilet vettige vloer of het koffiezetapparaat. Het is een veelzijdig product dat in veel keukenkastjes staat.

DDT poeder werd gebruikt tegen vlooien, bedwantsen, luizen, muggen en andere insecten. Luizen konden vlektyfus overbrengen. DDT wordt in de westerse wereld niet meer gebruikt omdat het zeer slecht afbreekbaar is en schadelijk voor mens en dier.

Likdoornpleisters