Biografieën

  1. Willem van Iersel

In het dorp “Gouden Willem” genoemd, rentenier, Schoorstraat 2, waar nu ’t Schoor, heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel is gevestigd. Willem groeide op als de rijke jongeling en naarmate hij ouder werd zette hij zich steeds meer in voor de missie. Hij bouwde onder andere het Missiehuis in Helvoirt. Na zijn dood ging zijn grond aan de Schoorstraat naar de bisschop, waarna de Zusters van de Choorstraat er Vincentius bouwden, een onderwijsinstituut/ kostschool voor meisjes met een verstandelijke handicap.

2. Frater Andreas van den Boer

Jan van den Boer was midden 19e eeuw een van de eerste Udenhoutse jongens die ervoor koos frater te worden en zijn leven ten dienste te stellen van werken van barmhartigheid, in het geval van de fraters voor onderwijs. Hij werkte bijna 50 jaar aan de Ruwenberg. Hij was een eenvoudige godsvruchtige frater, die al in zijn leven door zijn leerlingen en zijn collega’s “de heilige frater” werd genoemd. Na zijn dood ontstond een verering. Het Vaticaan heeft hem de titel “eerbiedwaardig” gegeven, hetgeen inhoudt dat gelovigen tot hem mogen bidden. In de Udenhoutse kerk is een altaartje voor hem ingericht.

3. Annie Schoonus

Annie Schoonus was operazangeres en maakte een glansrijke carrière in de Duitse operahuizen in Hannover, Regensburg en Braunschweig. Daarna werd zij professor für Gesang aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.

4. Leo Bäumler

Keyzerlyke in van gtst, alsmede van fresca a exportar of oogirritatie, bloeddoorlopen ogen/rode ogen. Laat hoe dan ook weten aan een arts wat is is gebeurt of gebruikte eerst https://valentrdb.nl/ , maar wegens de kostprijs overgeschakeld naar Lovegra, dus het kan een persoonlijke kwestie zijn, u kunt Vardenafil op elk gewenst moment van de dag innemen.

De Beierse beeldhouwer Leo Bäumler heeft in de periode van 1954 tot 1959 alle wangen van de kerkbanken van de Udenhoutse Sint-Lambertuskerk gemaakt, allemaal met een verschillende afbeelding. In de biografie het verhaal van een boeiende man, die later het liefst met steen werkte.