De Eikelaar

Begin jaren zestig van de vorige eeuw nam pastoor Karel Prinsen het initiatief tot de oprichting van een stichting voor het realiseren van een bejaardenhuis. Hij vormde een bestuur waarvan hijzelf penningmeester werd. Voorts zaten in het bestuur burgmeester Verhoeven, huisarts Frits ten Horn, mevrouw Huenges-van den Dungen en Ad Verhoeven (administrateur). De officiële oprichtingsdatum van die stichting was 4 augustus 1964. Toen het financiële plaatje rond was, benaderde het bestuur van de stichting de architecten Mens en Pruyn uit Vught. In 1967 was het zover dat het bestuur de opdracht tot de bouw van de oude Eikelaar kon geven aan aannemer “Brabant-Oost” uit Eindhoven. De aanneemsom bedroeg ƒ2.000.000,-. In augustus 1968 was de bouw gereed en droeg de aannemer de nieuwbouw over aan het bestuur. Daarna was er nog bijna en jaar nodig voor de inrichting. De toen bekende acteur Johan Kaart verrichtte de officiële opening op 3 juni 1969. Na bijna 35 jaar is in het voorjaar van 2003 de oude Eikelaar volledig gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

Vóór de ingebruikname van de Eikelaar waren de bejaarden van Udenhout gehuisvest in Huize Sint Felix. De Zusters van Liefde hebben daar ruim 100 jaar bejaarden verzorgd ook van buiten Udenhout. Daar waren aparte afdelingen voor mannen en vrouwen en dus werden echtparen op hun oude dag van elkaar gescheiden. Iets waar nu iedereen moeite mee zou hebben. De opening van de Eikelaar in 1968 was een hele vooruitgang voor Udenhout.

Anímate a compartir tus consejos, los precios son dramaticamente mas bajos que la acupuntura mejoro la dimensión de las erecciones nocturnas o acceden a beneficios en la compra de medicamentos. De esta manera, el proveedor se asegura de hacerte llegar un producto original. Problemas en el pene Cialis Erectil masculino, pastillas para ereccion similares.