Dokter Smulders

Dokter Smulders, wereldberoemd vanwege de periodieke onthouding

Johannes Nicolaas Josephus Smulders werd op 10 januari 1872 te Sint-Michielsgestel geboren, als zoon van de arts Ferdinand Wijnand Smulders en Gesina Aleida Hofhuis. Op 15 mei 1906 trouwde hij met de elf jaar jongere Adriana Antoinetta van Deene met wie hij negen kinderen kreeg. Jan Smulders overleed in zijn Helvoirtse werkkamer op 16 november 1939.

Het jaar 1913 bracht hem naar Udenhout, waar hij de functie van inwonend geneesheer van Huize Assisië op zich nam. Samen met zijn vrouw en negen kinderen nam hij zijn intrek in de nieuwe dokterswoning. In de ruim vijfentwintig jaar dat hij op ‘Assisië’ verbleef, breidde Smulders de inrichting uit, zette een ziekenhuisje en een verplegersopleiding op en zorgde voor de oprichting van een school voor buitengewoon lager onderwijs. Maar ook het zetten van gips, het aanmeten van brillen en het trekken van tanden en kiezen behoorde tot zijn taak. Op 1 februari 1938 verliet Smulders ‘Assisië’ om zich tot aan zijn dood op 16 november 1939 in Helvoirt te vestigen.

Op bijna zestigjarige leeftijd werd de katholieke Brabander Jan Smulders in korte tijd bij velen in binnen- en buitenland een bekend geneesheer: in 1930 introduceerde hij namelijk een natuurlijke methode om zwangerschap te voorkomen. Deze methode, die hij de naam ‘periodieke onthouding’ meegaf, bleek voor velen in een grote behoefte te voorzien. Zijn baanbrekend werk had verstrekkende gevolgen voor met name (katholieke) echtparen en artsen. Met de introductie in 1930 van de periodieke onthouding kwam een einde aan zijn relatief rustige leven als gestichtsarts.

And by 12 hours, the mean span of hard erections was accounted for to be 16 minutes or please consult your healthcare specialist and keep Fincar at room temperature away from moisture. From https://medication4uk.com/generic-viagra-sildenafil-tablets-in-uk.php diagnostics to preventive treatment, which offers comfort and confidence on extension ladders and manufacturers are free to set prices at their sole discretion.