Erfgoedcentrum ’t Schoor

Ingaande 3 oktober 2020 heeft ’t Schoor een nieuwe naam. We heten voortaan “Erfgoedcentrum ’t Schoor Udenhout – Biezenmortel”. De naam hanteren we voor de organisatie en ook voor ons pand Schoorstraat 2.

Het bestuur praat op z’n tijd over de toekomst van ’t Schoor, over het aanspreken van jongere generaties, over de continuïteit van ons werk voor de gemeenschap van Udenhout en Biezenmortel. Een projectgroep onder leiding van Annelieke van Geffen gaat het bestuur adviseren over de lange termijn profilering van de organisatie: Zijn we een informatiecentrum? Is ontmoeting belangrijkst? Of onze rol in de samenleving van het dorp? Als we een profilering hebben, kunnen we ons daarop organiseren.

Maar op twee punten lopen we vooruit op het advies.

Op de eerste plaats zal voortaan de wisseltentoonstelling in de grote ruimte worden georganiseerd, zodat die grote ruimte elk half jaar vernieuwd wordt.

Op de tweede plaats kiezen we voor een moderne naam: Erfgoedcentrum.

En er is ook al een nieuw logo, ontworpen door Arjan Robben.

Op de vrijwilligers bijeenkomst van 3 oktober 2020 kwam Ineke Strouken, bestuurslid van Brabants Heem, een toelichting geven op de impact van de keuze voor de naam erfgoedcentrum. Het is niet alleen bestuderen van onze geschiedenis en het behouden van de gebruiken van onze voorouders, het is ook het actief doorgeven aan volgende generaties van materieel en immaterieel erfgoed.

Onderstaand een korte animatie van 15 seconden.