Fietsroute Boerderijen 1

We pakken de fiets en gaan een rondje maken langs veel van die oude hoeven, die er al waren in de veertiende eeuw. We starten onze fietstocht bij ’t Schoor, het Heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel, Schoorstraat 2, Udenhout.

1. We beginnen onze fietstocht en rijden nu de Schoorstraat in. We volgen de weg tot voorbij de benzinepomp en neem daarna de eerste weg rechts, de Oude Bosschebaan.

2. Bij de Rustende Jager gaan we rechtsaf de Gommelsestraat in.

3. Bij de rotonde gaan we rechtsaf de Groenstraat in.

4. Waar rechts het witte pand Groenstraat 75 is (Het Helmonds Broek) gaan we linksaf de Achthoevenstraat in. Waar de straat rechtsaf buigt, gaan we direct na de school linksaf. Deze straat doorrijden tot aan de sporthal. Voorbij de sporthal linksaf. U komt nu in de straat “Verzonken Kasteel”.

5. Straat gewoon volgen. U komt bij een overweg. Vlak voor de overweg linksaf het fietspad op. Bij de boerderijen links de Winkelsestraat in.

6. Bij de Gommelsestraat rechtsaf, overweg oversteken, Brabantshoek oversteken en dan bent in de Heusdensebaan. Prima om te genieten van de Leemputten, ontstaan vanwege de leemwinning.

7. Pakweg 100 meter voor de stoplichten is er een kruispunt met een secundaire weg. Hier gaat u rechtsaf. U bent op de Haarensebaan. Deze volgen tot aan de rotonde.

8. Voorzichtig bij de rotonde. We steken de Kreitenmolenstraat over, gaan op de parallelweg links richting Oisterwijk. Iets verderop gaan we rechtsaf de Berkhoek in.

9. Aan het eind van de Berkhoek gaan we de overweg over. Wees voorzichtig! Over de overweg linksaf. Dit is de (Berkelse) Zeshoevenstraat. We steken vervolgens de Udenhoutseweg over en gaan linksaf richting Berkel. Bij het kruisbeeld rechtsaf. Dit is de Heuvelstraat. Eerste weg rechts. Dit de Waalwijkseweg. U komt nu op een T-splitsing. We gaan rechtsaf. Na 100 meter steken we de Molenhoefstraat over. We vervolgen onze route over de Waalwijkseweg.

10. Kruising Waalwijkseweg en Molenhoefstraat Hier begint de ontginningsweg die dwars door Udenhout loopt van west naar oost. Oorspronkelijk over de hele lengte Groenstraat geheten, nu Molenhoefstraat, Slimstraat, Groenstraat en Biezenmortelsestraat.

11. We rijden de Waalwijkseweg helemaal uit en gaan aan het eind bij de T-splitsing rechtsaf, de Kuil in. 

12. Weg volgen en u komt weer uit in het dorpscentrum.