Schoolfoto’s

Een oplettende lezer meldde ons dat deze foto nota bene in onze eigen Unentse Sprokkels nummer 14, pagina 21, staat afgebeeld. Het is een uitje van het jongenskoor Gaudeamus naar Ouwehands Dierenpark. Staande van links naar rechts: frater Victricius van Santvoord, Bertus Schoonus, Antoon van Uden, frater Richardus Venmans, Frans van Gils, Mari van Roosmalen, ijsbeer, Jan Bergmans, André van den Oetelaar, frater Louis ter Voorde, Henk van Dooremalen en Sjaak Leermakers. Zittend van links naar rechts: Tonnie van der Waarde, Henk Verschuuren, Peter Breklemans, André Witlox, Frans Bergmans, Jo Boom en Frits Haen.

Deze foto is gemaakt bij gelegenheid van de Eerste Communie in Biezenmortel in 1984. Arthur Brekelmans gaf ons de volgende namen door: Van links naar rechts: Suzan van Oirschot, Dianne Raaymakers, Karen Bastings, pater Monaldus van den Broek, Ralph Raaymakers, Janneke Maas, Koen van den Hurk, Arthur Brekelmans, Frank Mathijssen, Jeroen van den Bijgaart, Paul de Roy, Sjors Moonen, Sander van den Bijgaart, Wouter van de Leur, Antoon van Rijswijk (leerkracht), Miranda Vugts en Bart Smolders.

Een klassenfoto met frater Roland van Etten. Met dank aan Rene Brekelmans voor de basisgegevens en met dank aan Peter de Weijer voor de laatste aanvullingen kennen we nu alle namen: Bovenste rij van links naar rechts: Adri Verhoeven, Kees van Haaren, Peter van Doormalen, Arie van Hommelen, Ton de Bakker, Piet Burgmans, Sjaak de Wit, Henri Verwijmeren, Rini Merkx, Jan Kuipers en Wim van der Loo. Links middelste rij: Sjef Verschuuren en Frank van Gerven. Rechts middelste rij Sjef de Jong en frater Roland van Etten. Voorste rij van links naar rechts: Peter de Weijer, Frans Hamers, Willie van Poppel, Ruud Brekelmans (op voorgrond), Peter Verspeek (wit overhemd met das), Jan Brekelmans, Jan Goossens, Geert Niessen, Joost van der Plas, Guido Mulder en Tjeerd Hartstra.

Klas 6 van de Franciscusschool in Biezenmortel in het schooljaar 1983-1984. Marjan van den Bijgaard stuurde ons alle namen van de foto. Dank. Bovenste rij van links naar rechts: Daisy Groenendaal, Suzan van Beurden, Sjanny van Iersel, Marjan van den Bijgaart, Irene Verhoeven, Nicole van Gorkom, Lydia Verhoeven, Annette de Laat, Patrick Bertens, René van de Wouw, Willy de Groot en Hans Verhoeven. Onderste rij van links naar rechts: Piet Veraa, Desiree Brekelmans, Antoine Moonen, Bastien Heemskerk, Hannie van Strien, Mark de Rijk, Karel van Oirschot en Rene van Heel.

Van deze foto kennen we intussen alle namen. De foto is gemaakt op het zomerkamp van groep 8 van de Achthoevenschool in juni 2002. Bovenste rij van links naar rechts Bas Clement, Niels Klijn, Elly Kemps (leerkracht), Remco Jansen, Pim van der Heijden, Albert van Beerendonk (concierge), Karin de Laat en Nicole van Gorp. Links gehurkt Marc van Roessel (leerkracht). Vervolgens op de eerste rij van links naar rechts Roland van de Kerkhof, Rik Scharn, Tommy van Remunt, Boris van Raak, Bernardo Gomes, Philippe van de Sande, Lisette Nouwens, Joeri Bakx, Judith Spaninks (leerkracht), Christian Bertens en Philip Voets.

Deze schoolfoto van de Franciscusschool in Biezenmortel uit 1973 leidde tot maar liefst 50 reacties. De eerste aanzet kwam van Thea Mallens, de meeste namen kwamen van Allyson Vugs- de Jong en Wim van Hooft en Joke de Waal Pijnenborg kwamen nog met een aanvulling. Boven op het klimrek van links naar rechts: Karin van Roessel (met gestreepte trui), Wim Pijnappels, Monique van Uden, Henry Verhoeven, Helma van Hal, Nico van Kollenburg, Jack Broeders, René van de Plas, Angenet Spaan en leerkracht Joke de Werdt. Ervoor van links naar rechts: Mark van der Lee, Hetty van de Wouw, Mark van Drunen, Harold Thonen, Brigitte van de Plas, Christian Schapendonk, Twan van Gorkum, Allyson de Jong, Corné van Loon, Chris- jan Pijnenborg, Johan Huijben, Anke Verhoeven en Michael Pijnenburg.

Leerkrachten van de Wichelroede. Ans de Jong berichten ons: Van links naar rechts: Peter Vervloed, Piet Lagarde, Yvonne van der Bruggen, Beatrijs Werkhoven, Ingrid Damwijk, Theo van Rijzewijk en Ans de Jong. De foto is genomen op de speelplaats waar nu het podium is.

Een foto uit 1981. Margo Remie vertelde ons dat de jongen Lahib eb Fatiha ElHajoui heet en uit Marokko afkomstig is. Hij wijst op de globe aan waar Marokko ligt. Zijn zusje Fatiha kijkt toe. Achter Fatiha zit Daphne Store.

Jolanda de Kroon – Smits stuurde ons deze informatie: De foto is van mijn schooljaar en is gemaakt met de schoolverlatersdagen van de Petrusschool in 1984. Op de foto staan van links naar rechts Carolien van Lier, Marscha Wijffels en Daphne Stohr. Dit was tijdens de bonte avond met Western thema.

Jan Klomp gaf ons de meeste namen op deze foto. Van Johan van den Brand en Wim van Kempen kregen we aanvullingen. 6de klas lagere school Sint-Petrusschool Udenhout (1966/67). Van links naar rechts. Bovenste rij Tom van Iersel, Frans Vermeer , Wim van Kempen, Frans van de Ven, Jan Heijmans, Marcel van Loon, Adrie de Jong, Gerard van Oene, Jan Maas en Frater Constantio. Middelste rij Wil Boom, Harrie van Kuijk, Jack van den Brand, Harrie Brekelmans, Helmi van Schijndel, Hans Maas, Henk Berk en Louis van Keulen. Onderste rij Jan Klomp, Martien van Iersel, René van der Westen, Peter Wagenmakers, Paul de Weijer, Ad de Laat en Johan van den Brand.

 

Wie kent de namen van de kinderen op deze foto? We dachten dat het een kerstspel is in de Udenhoutse Lambertuskerk in december 1985 maar Bjorn Witlox meldde dat een verhaal uit de Kinderbijbel van de wonderbaarlijke visvangst werd nagespeeld. Maar we zoeken nu nog enkele de namen. Kunt u ons helpen. Op de onderste foto zie je een contouren-foto met een nummer voor elk kind op de foto. Je kunt de namen met vermelding van nummer doorgeven aan heemcentrumudenhout@gmail.com

Hanneke de Jong en Bjorn Witlox mailden het volgende: Leerlingen van de Petrusschool, 1985. De leerlingen rondom hebben allen de communiekleding aan. Enkele namen: 2. Hilde Scheepens, 3. Marcel Mathijssen 4. Petra Pijnenburg 5. Ilse Gulickx, 6.Robin v.d. Assem 8. Huub van Beurden 9. Patrick Brouwers 10. Bjorn Witlox, 11. Judith Robben 13. Mark van Lier 14. Erwin Swaans 16. Wim de Jong, 17. Gitte Woestenberg