Gezondheidscentrum

In februari 2018 is in het pand van de oude Rabobank een gezondheidscentrum in gebruik genomen.

Bij de ingang, aan de achterkant, kom je eerst bij de praktijk van de huisartsen Jeuring, Blessing en Moonen. Thebe Thuiszorg heeft ruimte gehuurd in het gezondheidscentrum. Zij bieden 24 uur per dag zorg aan ouderen en zieken in het dorp. Aan de voorkant is apotheek Sint Felix gehuisvest.

De eerste verdieping aan de voorkant is het domein van fysiotherapie Udenhout van Henk Koper en zijn collega’s. De praktijk, gespecialiseerd in het behandelen van problemen ten gevolge van longziekten, vaatvernauwing en kamer, heeft een mooie oefenzaal en ruime behandelkamers. Daarnaast is de podotherapiepraktijk van Sabine Scheepens en Saskia Klijsen. Op de eerste verdieping aan de achterkant heeft huisarts van Veenendaal zijn praktijk.

Henk Koper en Dennis van Veenendaal werkten een jaar of zeven intensief samen aan de totstandkoming van het nieuwe centrum. ‘Iedereen heeft zijn eigen ruimtes onder één dak. Er is een lift. Voor ons als gezondheidswerkers is er het voordeel van de korte lijnen, en de mogelijkheid snel overleg te hebben,’ aldus Koper. Met een prikpost van Diagnostiek Brabant, die op maandag echografie aanbiedt, een medisch pedicure, logopediste Heidema en Janssen is het aanbod van het centrum is het aanbod compleet te noemen.