Interne workshop digitaliseren foto’s

Op zaterdag 15 augustus vond een interne workshop plaats over de digitalisering van foto’s in Memorix Maior.

Al vele jaren wordt hard gewerkt om de collectie voorwerpen in te brengen in het systeem Memorix Maior, een systeem van de provincie, in beheer bij Erfgoed Brabant. Afgelopen periode heeft een team van drie mensen 6.000 bidprentjes ingevoerd en dat team is intussen begonnen aan de documenten, te beginnen met de krantenknipsels. En als dan ook nog de foto’s in het systeem zitten, dan krijgen we als ’t Schoor een geweldige digitale catalogus van alle voorwerpen, alle bidprentjes, alle documenten en alle foto’s.

Vervolgens is het belangrijk dat bij alle foto’s zoveel mogelijk zoek-onderwerpen worden meegegeven. Als we dan later iets zoeken over een bepaald onderwerp, voor een wisseltentoonstelling of voor een boek, dan hoeven we het thema maar in het systeem Memorix Maior in te tikken en we krijgen een compleet overzicht.

Dan is het wel nodig dat bij alle foto’s teksten worden ingevoerd. Daarover ging de workshop, waaraan maar liefst veertien mensen deelnamen, sommigen in bestuurlijke functie, anderen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Daaronder ook oud bestuurslid André Witlox en ook Jo van der Meijden, vroeger van de kaasboerderij en nu woonachtig in Oisterwijk. Geweldig. De werkzaamheden komen onder coördinatie van Tiny Lommers – van Heeswijk.