Jubileumboek De Rustende Jager

Het was ondanks corona (er waren slechts 30 gasten) groot feest bij De Rustende Jager op dinsdagavond 29 september 2020. De familie Klijn is 100 jaar uitbater van de uitspanning. Opa en oma Kees en Marie Klijn – de Bresser kochten De Rustende Jager op 23 april 1920. Na de oorlog volgden Piet en Toos van de Wiel – Klijn op. Sinds 1972 staan Jo en Nelly Pijnenburg – Klijn aan het roer.

Burgemeester Yves de Boer van Haaren was aanwezig en had een groot geschenk bij zich. De Rustende Jager is voortaan koninklijk en mag zich hofleverancier noemen. Daar horen enkele oorkondes bij om binnen in de zaak een plekje te geven, maar ook een behoorlijk groot schild om boven de ingang te bevestigen. Op de foto hierboven burgemeester De Boer, die zojuist het schild heeft onthuld. Op de achtergrond een foto van Jo en Nelly Pijnenburg – Klijn.

De volledige presentatie van dinsdagavond 29 september 2020 staat op film. Deze kunt u bekijken door hier te toetsen.

Jo en Nelly Pijnenburg – Klijn hebben een jubileumboek uitgegeven met medewerking van ’t Schoor, heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel. Het kernteam voor het boek bestond uit Jo en Nelly Pijnenburg – Klijn, Jos en Ria Vermulst – Klijn, Hein van den Berg en Kees van Kempen. Heel veel mensen hebben aan het boek meegewerkt, onder andere Kees van Baest, Ben Besselink, Luud de Brouwer, Jan Denissen, Leon Michielsen, Henk Peters, Arjan Robben en Cees de Werdt. Ria Vermulst – Klijn en Kees van Kempen verzorgden op de feestavond een boekpresentatie.

Het boek is voor 20 euro te koop bij De Rustende Jager en vanaf donderdag 8 oktober ook op ’t Schoor, tijdens de openstelling elke donderdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Foto’s Jos Vermulst