Openingstijden

Iedere donderdag is ’t Schoor open
’t Schoor is iedere donderdag (met uitzondering van feestdagen) van 11.00 tot 15.00 open. Ook is als proef op de tweede zaterdag van de maand ’t Schoor geopend van 14.00-17.00 uur. U kunt dan binnen via de voordeur van ’t Rectoraat en via de trap in de gang naar boven. De entree is gratis (een vrijwillige bijdrage is uiteraard bijzonder welkom). U kunt zelfstandig op uw gemak de collectie bezichtigen. Vrijwilligers van ’t Schoor zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

In verband met corona is de ingang tijdelijk achterom.

Rondleidingen voor groepen  

U kunt in groepsverband op afspraak onze collectie bezichtigen. De kosten bedragen (voor een groep van 10 personen) 25 euro. Voor elke persoon meer 2,50 euro per persoon. Voor een afspraak kunt u zich wenden tot de secretaris van t Schoor Lia Clement-Verhoeven 013-511 1166 of heemcentrumudenhout@gmail.com

In verband met de coronamaatregelen kunnen voorlopig geen rondleidingen in groepsverband plaatsvinden.

Bezoek van de scholen Udenhout en Biezenmortel

Ieder jaar bezoeken schoolkinderen uit Udenhout en Biezenmortel ’t Schoor. Regelmatig brengen de vrijwilligers van ’t Schoor ook een bezoek aan de scholen. Bijvoorbeeld om te vertellen over de tweede wereldoorlog. Ze brengen dan voorwerpen uit de collectie mee die het verhaal verlevendigen. Annelieke van Geffen is ook contactpersoon voor de scholen. 

Bijzondere openstellingen 

Op bijzondere dagen zoals tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag in september is het heemcentrum meestal ook open. Dit staat tijdig aangegeven in de agenda van deze website (zie homepage).