Nieuwe uitgave: Over Unentse families deel 3

Het boek “Over Unentse families deel 3” telt 344 pagina’s en 750 foto’s van de families Van den Bersselaar, Blankers, Boom, Bouwens, Brekelmans, Haen, van Iersel, De Jong, van Kempen, Mathijssen, Swaans, Verhoeven, Vermeer, Verschuuren, De Weijer en De Werdt. Van elke families wordt hun afkomst vermeld, de stamhuizen in Udenhout, de stamboom, de kwartierstaat, hun rol in het dorp, etc. en bij elk hoofdstuk staat een heemkundig verhaal van het leven zo’n eeuw geleden. Ongeveer 90 % van de foto’s is direct afkomstig van families en is dus nooit eerder gepubliceerd.

De delen 1 en 2 verschenen al in 2015 en met deze uitgave erbij zijn er nu in totaal 55 families uit Udenhout en Biezenmortel uitgebreid beschreven. Van deel 1 zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Deel 2 was al heel snel uitverkocht.

Cees de Graaf neemt het eerste exemplaar in ontvangst

In tegenstelling tot de boekpresentaties van deel 1 en 2 kon vanwege Corona deel 3 vrijdagavond helaas slechts voor een beperkt aantal aanwezigen gepresenteerd worden in de zaal van ’t Plein. Kees van Kempen en Lia Clement namen de aanwezigen mee in de mooie verhalen en foto’s die in het boek staan. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Cees de Graaf van de Dorpsraad Udenhout. Voor wie er vrijdag niet bij kon zijn is er de mogelijk om de boekpresentatie terug te kijken via YouTube: klik hier voor de film.

Het nieuwe boek “Over Unentse families deel 3” is te koop bij ’t Schoor elke donderdag van 11.00 ot 15.00 uur en bij de vier verkooppunten: Galerie Angelique, Top Toys Nogmaals en Electro World Hoppenbrouwers in Udenhout en bij Bakker Geerts in Biezenmortel. De verkoopprijs bedraagt € 20,00 per stuk.