Succesvolle editie van Open Monumentendag 2021

We kijken terug op een succesvolle editie van OMD 2021. Vanwege de geldende Corona maatregelen bescheiden van opzet maar met vele leuke reacties.

Het begon op vrijdagavond 10 september in Kasteel De Strijdhoef waar Unentse Biografie nummer 5, Willem baron van Dopff werd gepresenteerd . Het is jammer dat door Corona nog steeds niet iedereen die hiervoor belangstelling heeft erbij kan zijn. In plaats van, meestal, ruim honderd belangstellenden waren nu maar zo’n 30 mensen aanwezig, die zich dan ook bevoorrecht voelden dat zij uitgenodigd waren. Het eerste exemplaar van de biografie werd door de auteur Adri van Vliet uitgereikt aan de huidige baron van het kasteel: Arthur Leijten.

Op zaterdag werden er over de inhoud van deze biografie enkele lezingen gehouden waarbij ook weer 30 belangstellenden aansloten.

Erfgoedcentrum ’t Schoor was op zaterdag open en om het nieuwe boek te kopen, er was een marktje met verkoop van overtollige tweedehands boeken en de expositie kon bekeken worden. Ook de brochure met de kloosterroute; fietstocht langs (voormalige) kloosters in Tilburg-Berkel-Enschot-Udenhout en Biezenmortel kon opgehaald worden. Overigens: er zijn nog enkele exemplaren van deze fietstocht op ’t Schoor verkrijgbaar (elke donderdag open van 11-15 uur en de tweede zaterdag van de maand van 14-17 uur).

Natuurlijk hopen wij dat er volgend jaar landelijk weer een echte Open Monumentendag georganiseerd kan worden.

Noteer het vast in de agenda : het tweede weekend van september.