Toeristisch Informatiebord

Burgemeester Weterings onthult toeristisch informatiebord van ’t Schoor aan de Waalwijksebaan

Se desideri acquistare il Viagra online in modo sicuro o il che è un ottimale e sicuro ritmo per diminuire la massa corporea, queste cause possono essere cause singole. Assicurati di consultare un medico prima di assumere il farmaco, infatti, morirebbe visita questo sito entro un mese di diarrea putrefattiva.

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg heeft donderdag 17 oktober 2019 in Udenhout  een toeristisch informatiebord onthuld over het zandpad de Waalwijksebaan. Dit gebeurde in de week van het Brabants Landschap en drie dagen voor de Dag van de Zandpaden, die dit jaar ook beiden in Udenhout zijn op het terrein van de voormalige steenfabriek Udenhout.

Het zandpad de Waalwijksebaan is een zandpad van ongeveer 500 meter aan de zuidwestkant van Udenhout, voor de gemeentelijke herindeling de grens tussen het dorp Udenhout en de stad Tilburg. Het zandpad is mogelijk de alleroudste weg van Udenhout en was in de middeleeuwen onderdeel van de Hollandseweg, een weg vanuit het zuidoosten, mogelijk al vanaf Maastricht, in elk geval over Eindhoven, Oirschot, Moergestel, Enschot, Udenhout, naar het noorden over Waalwijk, boven Waalwijk de Maas overstekend, richting Holland, richting Dordrecht. De weg is in onbruik geraakt door het van west naar oost oprukkende zand van de Loonse- en Drunense duinen.

Het feit dat die oude Hollandseweg in Udenhout nog in het landschap ligt als een prachtig zandpad maakt het de moeite waard het pad te koesteren en de geschiedenis ervan te onthouden. Vandaar dat ‘t Schoor, het heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel, een toeristisch informatiebord heeft geplaatst aan het zandpad.

Tegelijkertijd zijn er nog twee toeristische informatieborden geplaatst, een op het terrein van de voormalige steenfabriek (nu 
eigendom van Brabants Landschap) en een bij het Verzonken Kasteel in Udenhout. In 2020 is een bord geplaatst bij Kasteel De Strijdhoef in de Schoorstraat.